Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

22 Ekim 2010 Cuma

CHICOOLATTE MAKYAJ ÖNERİLERİ

Solgun görünümümüzden kurtulmak, sivilceleri yok etmek isteriz. Hatta o sabahları karşılaşılan gözaltı morlukları bizlerin kapatmakta zorluk çektiğimiz moralimizi daha gün başından sıfıra indiren en önemli sorundur. Ama birkaç ufak hile ile sorun yaptığımız tüm takıntılarımızı yok edebilir, onlar yokmuş gibi davranıp, aynalarla barışabiliriz...

***CİLT TEMİZLİĞİ ÖNEMLİ OLDUĞU KADAR MAKYAJDA DA İLK ADIMDIR***

Makyaj yapımından önce cildinizi temizleyici ile temizleyin. Temizleme işlemi bittikten sonra krem ile nemlendirin. Sürdüğünüz nemlendiriciyi yüzünüzün emmesi lazımdır ve artık makyaj yapma işlemine hazırız.


Cilt tipinize ve renginize uygun bir fondöteni yüzünüze ve çenenizin altına doğru düzgünce yayın. Düzgün görünümlü ve pürüzsüz bir makyaj için fondöten makyajın vazgeçilmez temelidir. Fondöteninizden iyi bir sonuç elde etmek için fondöteni eşit miktarda ince bir tabaka halinde sürmelisiniz. Burun kemiğinin üzerine ve elmacık kemiklerinin üst kenarlarına iyice yayılmalıdır. Fondöten sürme işlemi bitiminde ciltte parlama yapıyorsa matlaştırmak için bir pamuk veya kuru bir sünger parçası ile fondöteninizin cilde yerleşmesini sağlamak için yüzünüze hafifçe bastırarak sürün ve

fazlasını hafif dokunuşlar ile başka bir süngerle alın.



Gözlerin koyu renk ise far renkleriniz bej ve sedef tonlarıdır. Açık renkli gözler için her renk rahatlıkla kullanılır. Gözlerinize farı sürerken önce tüm gözkapağına bir aplikatör yardımıyla farı sürün. Rengi istediğiniz yerde azaltın veya arttırın. Göze gölge yapmak istiyorsanız bunu bir göz kalemi ile yapabilirsiniz. Uygulayacağınız ton, göz farından daha koyu olmasına mutlaka dikkat ediniz.Yaptığınız bu çizgiyi bir pamuklu çubuk yardımıyla hafifçe yukarıya doğru dağıtın.
Kirpiklerinizin dolgun, sık ve göz biçiminizin daha iyi fark edilmesi için göz çevresine yani kirpik diplerinize çizgi çekebilirsiniz ancak sert çizgilerden kaçının. Sert bir görünüm verir ve her göz yapısına gitmeyebilir...
Rimel göz makyajınızı tamamlayan en önemli unsurdur. Bakışlarınıza bir anlam katmakla beraber, yorgun bakış ifadesini yok eder. Üst kirpiklerinize önce içten dışa doğru, daha sonra aşağıdan yukarıya doğru sürerek, kirpiklerinizin daha gür ve dik görünmesini sağlayabilirsiniz. Alt kirpiklere hacim kazandırmak istiyorsak; fırçayı kirpik diplerinde yatay biçimde gezdirin. Uzun görünümü vermek istiyorsakta; fırçayı dik bir biçimde tutarak ek tek boyayın.
Kaşlar içinse bir fırça yardımıyla kaşlarınızı yukarı doğru tarayın. Kaş renginize uygun bir kalemle kaşlarınızı küçük darbelerle boyayın ve hafifçe dağıtın. Bunun için toz far da kullanabilirsiniz.

SIRA GELDİ ALLIK SÜRMEYE...



Yanakları renklendirirken gülümseyin! Evet doğru okudunuz. Elinizde allık fırçası ve gülümseyin. İşte tam o sırada mutlu yüzünüzde allık fırçanızı yüzünüzün dışına doğru dairesel ve hafif dönüşler ile uygulamaya başlayın. Allığınızı yanak çukuruna iyice yayın. Allığı sürdüğünüz yerde sadece hafif bir parlaklık olmalı. Boyanın nerede başlayıp bittiğini gösteren çizgiler olmamasına dikkat edin.



VEEEE EN SON DUDAKLARRRR...

Ve makyajınızın son hamlesi ya da başka bir deyişle son dokunuş. Dudaklarınıza çekici bir görünüm verebilmek için dudak çevrenize rujunuzun bir ton koyusu olan kaleminizle çerçeve yapın. Hatta tüm dudağı kaleminizle boyayabilirsiniz. Böylece zaman geçtikçe kaybolan rujun dudağınızda bıraktığı boşluklarda sönük olmak yerine kaleminizin rengi gözükecektir. Bu sebepten her zaman rujunuzun 1 ton koyusunu tercih edin. Bir ruj fırçasıyla dudaklarınızı boyayın. Bu işlemden sonra dudaklarınıza biraz pudra sürüp ikinci bir kat ruj sürün. Alt dudağınıza biraz parlatıcı sürerseniz dudaklarınızın daha  ışıltılı bir görünüme de kavuştuğunu görebilirsiniz.
işte size harika sonuç:)

5 yorum:

  1. kac saat sürüyor bu makyaj :D

    walla hic ugrasamam cal cremi yüzüne cek kalemi gözüne sürüyorsan bi rimel ha birde kirmizi ruj oldu bitti

    make up sonra allik mallik zamanimi yer bittirir walla

    YanıtlaSil
  2. yanaklarımı renklendirirken genelde balık taklidi yapıyorum :) öyle görmüşüz büyüklerden :)

    YanıtlaSil
  3. holywitch ,
    ikiside aynı kapıya cıkıyo denendi onaylandı:)allıksız cıkamam diyenlerdenim bende ister balık ister gülücük farketmez yeterki allık olsun:)

    YanıtlaSil
  4. son kraliçe,
    zaten sende anlatılanların aynısını yapıyormussun fondoten hariç:)yazarken uzun , uygularken alışkanlık oldugu için bir süre sonra kısa:)

    YanıtlaSil
  5. Yazarken uzun ama el alışkanlığı olunca yapması çok kısa aslında :)

    Bloğunuzu bir süredir takip ettiklerim listesinde,bugünde izlemeye aldım.:))Bende yeni bir blog açtım takip eder izlerseniz sevinirim;

    http://wwwnisamublogcucom-nisamu.blogspot.com/

    YanıtlaSil